torstai 30. tammikuuta 2014

Mikä mielikuva

sinulla on nahkahameesta?

Syksyllä varsinkin, kun kerroin yleisesti, että tulemme valmistamaan kangashameen jälkeen nahkahameen, ihmisten reaktiot olivat erikoisia: kulmakarvat kohosivat, sieraimet laajenivat, silmät pyörivät päässä ja suusta pääsi OOO! Tämä sai minut pohtimaan mitä he sillä halusivat viestittää? Ilmeisesti sana-assosiaatio nahkahame, mielletään ruoska toiseen käteen ja käsiraudat toiseen. Vai mitä lie, en tiiä?

Ette tule näkemään ruoskaa, ettekä muutakaan kovin eroottista, sori vaan ;)

Vain vanhan nahkatakkini, joka on silputtu palasiksi ja koottu uudelleen hameeksi.
Ensimmäisessä kuvassa on jo palasia ommeltuna yhteen ja kaavoja on alettu piirtää hopeakynällä. Tässä työvaiheessa säästin kallista aikaani, enkä tehnyt pahvikaavoja, mutta varsinaiseen työhöni, kellotettuun, vihreään sikamokkahameeseen pahvikaavat ovat jo työn alla.

Kyllä tämän nahkan työstäminen vaatii harjoittelua. Saumojen liimaus, vasarointi tai vetskan ompelu, missään kohtaa ei ole vara mokailla. Kun tinttaat vasaralla liimasauman kiinni, niin se on siinä, ja jos sauma on rynkyssä, niin voi voi ;)

Kaiken tämän mokailun sain kokeilla tähän harjoitushameeseen, myös maalarinteipillä teipatun sauman, josta teippi vetäisi pintanahan pois pitkältä matkalta. Kaikki eivät näitä asioita hameesta näkisi, ellen kertoisi... että tihrustelkaa nyt vapaasti kaikki mokat näistä kuvista!


Kun vanha sauma puretaan ja uusi ommellaan päälle, niin jokaisen neulanpiston on osuttava kohdalleen, juu ei osunut ihan.

Vyötärökaitalessa on käytetty hyväksi takin nappilistaa, jossa oli tukikangas liimattuna, joten yksi napinläpi jäi "koristukseksi", laittaisinko siihen napin... en vielä tiedä. Oih, kotikouluaikana Kalajoella mulle opetettiin, että ruskeaa ja sinistä ei saa yhdistää... vaatteen vaihtoon HEP! ;) 

 Ihan hirveää saada mukavia kuvia itsestään esille, mutta terveellistä
 tämäkin: Olet just se mikä olet, etkä kummemmaksi muutu.
Istuu oikein hyvin, on mukavan tuntuinen, erittäin lämmin ja ihan sievänenkin. Luulen siis, että tästä harjoittelutyöstä tulee koululaiselle hyvä pitovaate joka tuntuu muokkautuvan kivasti vartalon malliseksi pikkuhiljaa.7 kommenttia:

 1. Anonyymi1/30/2014

  Hyvältä näyttää! Onko tuo pusero vähän turkoosi? Meillä on töissä ainakin tosi paljon nyt juuri yhdistetty ruskeaa ja turkoosia, minusta ne ainakin sopii yhteen hyvin :) t:Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopivat loistavasti yhteen Sirpa, minun mielestäni... turkoosi ja sininen ruskean kanssa... "ennen vanhaan" on ollut tiettyjä sääntöjä, jotka ovat sanelleet mitä värejä saa yhdistää ja mitä ei :) mulle säännöt ovat ihan yks hailee, yritin vaan vitsiä siinä murjaista ;)

   Poista
 2. Anonyymi1/30/2014

  No niin, oon siis vanhemmiten tullut tosikoksi, kun en ymmärtänyt vitsiä :) Sitä paitsi oon aina ihaillut tapaa, millä käytät ja yhdistät rohkeitakin värejä. Ne tekee, jotka osaa! t:S

  VastaaPoista
 3. Anonyymi2/03/2014

  ...ruoska ja käsiraudat...Dio mio....;D
  Onpa vanha nahkatakki saanut upean uuden elämän hameena!
  Hitsin hitsi, kun sulla tuon opiskelun "sivutuotteena " syntyy mukavan näköisiä uusia "vetimiä"...taas tuo vaaleanpunainen katteus iskee... :D
  Pipsa

  VastaaPoista