keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Haalin

täällä lisää projekteja itselleni ja pian käy niinkuin joulun alla; vedän itseni aivan piippuun.
Mutta kun olis niin mukava tehdä ja oppia kaikeinlaista.
Olemme nyt siis nahkan ompeluvaiheessa ja haaliminen tarkoittaa sitä, että päätin tehdä harjoitteluhameen siitä omasta vanhasta vuonna 90 Turkista ostetusta nahkatakista.
Koin jotenkin nahan ompelun haasteelliseksi, jotena ajattelin, että olisi mukava harjoitella, ettei sitten varsinainen ostonahasta ommeltava hame menisi piloille kokemattomuuttani. Aikomus siis hurauttaa kaksi hamosta siinä ajassa missä toiset tekevät yhden. Se varmasti sujuisi suit-sait sukkelaan, ellei se ensimmäisen hameen materiaali olisi aikaavievän haastavaa. Olen nyt purkanut takin sauma saumalta osiin ja joitain venyneitä takapuolikappaleita on kostutettuna ja pingotettuna.
Kuvissa kyllä muidenkin pingotuksia.



No maanantaina opiskeltiin kaavaoppia ja housun kaavaa käsin ja tietsikalla (kaavaohjelma Grafis). Tietsikalla kaavan teko oli ainakin nyt alkuun mukavan helpon tuntuista: mitat vaan koneelle ja kaavat tulostumaan. Huomenna pitäisi samaisesta tulosteesta tehdä kaavasovitteet, että päästään muokkaamaan sellaiset ihanteelliset, meitsin vartalon mitoille sopevat pöksyt!
Paljon on tullut uutta asiaa ihan muutamassa päivässä, on tässä vanhalle päälle käsittelemistä ;)


Pohdiskelin nyt vain, että mitenkähän nämä mun jorinat kiinostavat... kun tykkäyksiä facebookkiin irtosi vasta makrolla otetuista timanttikuvista.... Tällaista päiväkirjatyyppistä lätinäähän tämä. Mutta ei voi oikein tehdä muuten, kuin siten miten luonnostaan jutut syntyvät. Kai?
Mutta hei mulla tulee kiire joutua tyttöjen kanssa steppiin ja zumbaan!

Koulumatkan kauneutta

10 kommenttia:

  1. Mukava näitä on lukea - ja odottaa, että mitähän sinä seuraavaksi teet ja minulle... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva, että siellä postauksia ootellaan... ja muutakin... On niin kiireistä vaan tämä opiskelijan elämä, ettei tahdo keritä koneen äärelle istahtaa.

      Poista
  2. Anonyymi1/22/2014

    Luen mielelläni, eikös se koulunkäynti ole just tuollaista. Oletko taas alkanut käymään zumbassa, kysyy nimimerkki "juuri sieltä saapunut"? t:Sirpa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tällaistahan tämä. Tänään oli kyllä myös tuotesuunnittelua ja visuaalistakulttuurihistoriaa, ja tykkään erityiseti niistä historian luennoista. Luennoitsija on ihan huippu! Me hamkon oppilaat saadaan käydä tietyissä jumpissa ilmaiseksi ja olin nyt eka kertaa stepissä ja sen jälkeen oli tsumpa, joka oli mulle kyllä pettymys :/ Steppi oli hyvä :)

      Poista
  3. Anonyymi1/23/2014

    Kyllä sun "kelkassa" on mukava olla...piristää lukea, kuinka pistät itseäsi likoon...GO PÄIVIKKI GO!!!!! :D

    Pipsa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehvatsu sinä sielää vaan mua likoon pistät Pipsu ;) Sulla on kyllä jotain taka-ajatuksia...

      Poista
    2. Anonyymi1/28/2014

      ;D & <3

      Poista
  4. Nahka siinä kauniisti..
    sinun fb.sivusi osoite? hmm. en nyt löytänyt, oisko se tässä blogis kans.
    Teetkös vielä neulekoneella hommia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Eija, tunnustan, oon ollut niin laiska, etten jaksanut räpeltää tuota linkkiä... kun se oli vähän takkusten takana :/ en oikein oivaltanut miten linkin tähän saisi. Nyt sinun pyynnöstäsi linkki on paikoillaan, toivottavasti ihan oikein!

      Poista
    2. Niin ja neulekonehommista. Sukkaset surautan aina kun on pakko, mutta aika ei riitä kyllä millään muihin juttuihin. Olen kyllä koululla laittanut neulekoneet neulontakuntoon... Mutta niinkuin tästä haalimisesta voi päätellä, ompeluhommat menevät edelle. Vaikka minusta ei olla tekemässä ompelijaa, niin muotoilijan täytyy haltsata ompeluhommat.

      Poista