lauantai 25. tammikuuta 2014

Kovasti

mieluinen tuli tästä omalle vartalolle kaavoitetusta hameesta.
Kun mallista tein peruskaavasta poikkeavan, jouduin opettelemaan enemmän juuri kaavan muodistamista. Sain kiitettävän arvion hameen valmistuksesta, vaikkei kaikki ompelujälki vielä oikein täydellistä ollutkaan.
Mallinerittelyä onkin tuolla aiemmin kuvattu, jos olette sen huomanneet eli laskettu vyötärö (3cm), leveä vyötärökaitale (7 cm), kellotettu helma, pituus polven yläpuolelle, tasku saumassa oikealla puolella, piilovetoketju vasemmassa sivussa, täysvinoon leikattu.
Tuo täysvino leikkaus saa vaatteen laskeutumaan niin mukavasti.
Ja kangas on 100% pellavaa Palasta ja langasta, kuinkas muuten ;)


Minun vartalolle niin sopevainen malli, joten uskoisin, että jos vain vihreä sikamokkahamonen onnistuu, niin mieluinen tulee siitäkin.
Mutta ei mennä asioiden edelle, eilettäin sain nahkatakista tarvittavat hameenpalaset leikeltyä ja saumojakin liimailtua, joten seuraavaksi alkaa kokoaminen.

Välillä kuitenkin pääsin käväisemään kotona, eilen illalla tulin ja huomenna matkustan takaisin Hämeenlinnaan... onneksi ensiviikolla pääsen viettämään hiukan pidempää kotoviikonloppua!


13 kommenttia:

 1. Hyvän näköistä tuotosta!

  Muistan kun n 20 vuotta sitten lähdettiin yhden open kans tekeen kansalaisopistoon "halvalla" nahkahousut... Otettiin omat ompelukoneet käyttöön, kun kuulemma nahka piti ommella samaa konetta käyttäen, jotta ompelujälki oli samanlaista... No, eihän niistä halpoja housuja tullut, kun kone meni rikki ja piti hommata tilalle kokonaan uusi... Mutta housut oli menestys - Eevalle ja mulle ( tai meidän housuille) laulettiin koulun juhlasalissa Nahkahousu rock -laulu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika mielenkiintoista tuo saman koneen käyttö, että jälki on samanlaista... Olikohan teillä teflonjalka käytössä? Meillähän koululla on teolliset nahan ompelukoneet, joiden syöttöjärjestelmälla nahan ompelu on mukavaista ja helppoakin... jos osaa. Kaikista hankalinta on puretussa nahassa osuttaa neulanjälki juuri samaan missä purettu on kulkenut :/ Muistan kyllä hämärästi Leenat ne sun nahkahousut ja tekonahkaisetkin.

   Poista
 2. Ihana kangas ja kaunis hame! Asiasta kukkaruukkuun, kiva malli sulla hiuksissa :) pistäppä vielä kirkkaammaksi oranssiksi? passais sulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saara! Täytyy katsoa tässä keväämmällä jos alkais kaivata enemmän väriä elämään, niin pidän tuon oranssin mielessä ;)

   Poista
 3. Kiva hamonen, sopii sun habitukseen ja kivat hiuksetkin! Olethan taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo kun hiuksetkin nyt huomataan... Olen ollut niin kauan vähän luomumallinen noissa hiuksissa, joten ilmeisesti pään uusiminen oli hyvä tempaus :D Kiits!

   Poista
 4. Hyvän mallinen hamonen ja hiukset on aivan ykköset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai tää on systeri-Paulan viesti? ;) Kun mietin samalla, että parturi-Paulan pitäs kyllä lukee nää myös.
   Kiitosta vaan!

   Poista
  2. Paula L1/26/2014

   Kyllä vain, pitää jatkossa laittaa L lopuun

   Poista
 5. Anonyymi1/27/2014

  Tykkään kovasti sekä hameesta että hiuksista! :) t:Sirpa

  VastaaPoista
 6. Anonyymi1/28/2014

  Ootpahan niin tyttönen ihanine hiuksinesi ja hamonesi!!! :D

  Pipsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelijatyttönen kiittää ja kumartaa!

   Poista