keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Lisää kylttyyriänimittäin Ateneumissa oli tänään keskiviikkona Taidetta meille tapahtuma opiskelijoille ja sisäänpääsy oli ilmainen. Olin kyllä päättänyt, että Ateneumissa käyn tänä aikana, joten tätä ei passannut missata. Osasin tälläkertaa jopa kohteliaasti kieltäytyä opiskelijan tarjoamista iltatöistä... Olisin saanut taas jäädä illaksi neulomista opettamaan. No yleensä mielelläni jään jos ei ole muuta.


Museo oli täynnä innokkaita opiskelijoita.
Kiertelin näyttelyt ensin. Taidekoekoelmissa löytyivät ne rakastetuimmat kansallisaarteet. Niiden siveltimenvetoja olisin ihastellut pitempäänkin. Eedefeltin valon kuvaaminen on jotenkin ihmeellistä, mykistävää. Kyllä maalaukset aitona ja livenä ovat sykähdyttävä elämys.

Myös Ismo Höltön valokuvanäyttely oli mielenkiintoinen katsaus 60-70-luvun suomeen.
Jotenkin niin aitoa henkilökuvaamista. Valokuvia taisi olla esillä peräti 160 kpl.Kierroksen jälkeen minut kalastettiin lainaamaan äänikirjaa, joka käytännössä tarkoitti, että sain valita kolmesta museon työtekijästä yhden, joka esittelisi minulle museosta mitä vain halusinkaan nähdä. Olin hämmästyksestä melkein sanatonna. Sen verran ymmärsin, että valitsin museon johtajan esittelemään minulle työhuoneensa!


Tässä siis museonjohtaja Susanna Pettersson työhuoneessaan, josta oli hieno näkymä asema-aukiolle.
Minulle kerrottiin, että Aaltoyliopisto on aluksi toiminut tässä rekennuksessa ja kietelimme vanhoja luokkatiloja, jotka ovat nykyisin työtiloja. Myös tutkijoille on omat tilat ja opiskelijatkin pääsevät arkistoihin halutessaan tutustumaan.


Olipas hieno elämys kaikenkaikkiaan.
Ilmeisesti Ateneum on saanut uuden innovatiivisen johtajan.
Minä olin myyty!

4 kommenttia:

 1. Hieno kokemus varmasti ja rakennuskin näyttää upealta. Tätäkin kokemusta ilman olisit jäänyt, ellet olisi muotoilijaopintoihin lähtenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tämä koko Helsinki on kyllä varsinainen kokemus sinänsä. Illat vaan ovat niin lyhkäsiä, jos lähtee töistä suoraan kulttuurielämyksiin niin onnistuu, mutta jos meet "kotiin" (ei voi sanoa tässätapauksessa kämpille) niin sinnehän sitä sitten uuvahtaa ja onkin nukkumaanmeno aika.

   Poista
 2. Sinä uit niin sulavasti siellä noissa kulttuuririennoissa elämyksiä imien... Nautihan joka hetkestä ja ime itseesi.
  Siellä on moni asia käden ulottuvilla ja helposti saatavissa, mutta täältä katsottuna aina niin kaukana ja mutkien takana.

  Aurinkoista kevättä kaiken maailman uiskenteluissa, muista nauttia ;-)

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin, joka päivästä minkä vietän Aallossa ja kaikista kulttuuririennoista tietenkin, kunhan vai vielä jaksaisin. Työpäivien jälkeen ei tahda jaksaa lähteä kulttuuririentoihin... no jaa toisaaltahan niissä piristyy. Ensi viikolla taas yksi: nimittäin Hamkin näytös nosturissa :)

   Poista