keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Jouluna

nollattiin pää aika hyvin.
Rutistettiin suklaat papereista ja jäi vain tyhjä korea kuori.


Jään miettimään vertauskuvaa, joka ei nyt täsmää.
Pääni ei ole ollenkaa tyhjä rapiseva kuori, päin vastoin. Aivot odottavat normaalia arkiaamua, jolloin koti hiljenee ja minä voin jatkaa pakerrusta.
Alitajunta on työstänyt malliston valmiiksi. Paperiversiot puuttuvat osittain.
Huokaisen nyt, kyllä tämä tästä. Ennen joulunalusviikkoa alkoi puristaa liikaa, meni yöunet.
Pelkäsin etten selviä...
niin mistä?
Tehtävistä, aikatauluista
Kun ahdistaa liikaa, menee luovuus.

Vietettiin vain joulua: syötiin herkkuja, pelattiin ja relattiin yöt myötänsä.
Nyt rytmi on suloisen sekaisin.
Jaa-a , odotan arkiaamua, mutta herätys voi silti kirpaista.
6 kommenttia:

 1. Suloinen uupunut hyasintti. Aamuvirkkuna sain ensin pidettyä rytmin samanlaisena, mutta nyt se on lipsahtanut jotenkin tunnilla eteenpäin... Huomenna lienee tsemppiaamu :).
  On totta, että luovuudelle ei ole sisäänpääsyä, jos ahdistaa/stressaa liikaa. Toivon sinulle iloa arkeen ja rauhaa ajatuksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninnu, sain kun sainkin tänä aamuna kammettua itseni lämpöisestä sängystä ylös jo kahdeksan jälkeen. Kiirus oli takkatulia sytyttämään, kun ulkolämpötila lähenteli -30 astetta. Maalailun ilo ja rauha on säilynyt tähän hetkeen asti takkatulen lämmössä.

   Poista
 2. Kaikki tapahtuu ajallaan ja yleensä kaikesta vielä selviää ajallaan! Nyt uuden vuoden voimalla ja innolla työstä kiinni (sanoo ihminen, joka haluaisi käpertyä sohvan nurkkaan vällyn alle ja unohtaa huomenna alkavan työn)!

  Tsemppiä loppurutistukseen!

  Leena

  PS Teillä näyttää kuvista päätellen kuusi varistaneen suklaat! Meillä ei kerinnyt oikein kunnolla neulasta varistaa, kun uuden vuoden vieraiden edestä varmuudeksi vietiin pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meillä oli tuollainen hieno suklaakuusi, joka tuli meille Keminmaalta asti. Mukava on ollut aloittaa arki, vaikka ymmärrän niitä, joille on hankalaa lähteä pakkasessa köröttelemään työmaalle. Toivotaan, että pakkanen viikonvaihteessa hiukan hellittäisi.

   Poista
 3. Anonyymi1/06/2016

  Hyvää teki siis joululoma luovallekin ihmiselle :) Tsemppiä taas alkaviin kouluhommiin! t:Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kertoa, että mahdottoman hyvää teki keskittyä joulun valmisteluun: leipomuksiin ja siivouksiin. Pääsi kaikesta suunnittelusta irti vähäksi aikaa. Nyt tätä taas tekee oikein mielellään!

   Poista