keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Mieletöntä


kun saa kamulta viestin, että "Chanelin uudessa couturemallistossa oli muuten muutama samanhenkinen malli, kuin sun kevään mallistossa... Eli oikeilla jäljillä oot!!!" Voi hitsikkäinen mikä fiilis! Tiedättekö mää en ookkaan vielä aivan fossiili!
Varmaan asia, joka on eniten haastanut on juuri ajassa pysyminen. Tässä ajassa mennään korkealla ja kovaa, trendejä tulee ja menee. Pitää olla tiitteränä, että pysyy ajan hermolla. Muotimaailma kuitenkin on pysyvää, muoti ei katoa.

Voguesta voitte käydä katselemassa Chanelin kevään kokoelmaa  ja miettimässä, että mitähän yhtäläisyyksiä sieltä voisi löytyä.

Kotona on käyty keskustelua näytöksistä ja siitä mitä virkaa on erikoisilla vaatteilla. Muotimaailmassa kilpaillaan idearikkaudella ja trendinenällä, kuka on hyvä haistelemaan muodin tuulia ja kulkemaan edellä.

Syksyllä suosikkikeskusteluohjelmassani Efter niossa haastateltiin Vuoden nuorta suunnittelijaa Rolf Ekrothia. Voit nähdä lähetyksen täällä (n. 7min kohdalta). Rolf kertoo, että esitykset eivät oikeastaan edes ole niille joita ei muoti kiinnosta. Näytöksissä on tarkoitus kokeilla eri asioita, tehdä taiteellisia luomuksia ja mitata materiaaalien yhdistelykykyä, hiukan ravistella vanhoja kaavoja. Koulussa pointti on kokeilla eri asioita ja näyttää mielikuvituksensa ja kekseliäisyytensä. Eikä ole tarkoitus, että vaate nähtäisiin kadulla tavallisten ihmisten päällä. Tällä haluan viitata sunnuntain Kalevan "kuvassa" kirjoitukseen, jossa kysyttiin, että "onko siinä pressikuvaa tulevasta tieteiselokuvasta, jossa kloonatut hybridit järjestyvät sotajoukoiksi? Esittelyssä ovat belgialaisen  Kris Van Asschen Diorin miesten mallistolle suunnittelemat asut. Mistähän se johtuu, ettei koskaan näy kenenkään ostavan  ja pitävän näitä muotinäytösten hulppeita huippuluomuksia?" Kirjoittaa nimeltä mainitsematon toimittaja, joka paljastaa täyden tietämättömyytensä asiaan muotimaailmaa kohtaan. Kannataisi ehkä ottaa selvää!

Lopuksi pari kuvaa Rolfin viimekevään mallistosta Aallon näytöksessä.
Meidän W16 Kajo näytöksessä ei mennä ihan samoilla "aaltopituuksilla", mutta jokaisen meidän tulevan muotoilijan mielessä lie kokeilla ja luoda uutta. Muuten W16Kajon blogi aukeaa luultavasti tälläviikolla, että seuraillaan tilannetta.


Kuva:Guillaume Roujas

Kuva:Guillaume RoujasEi kommentteja:

Lähetä kommentti