perjantai 20. marraskuuta 2015

Välillä mietin

että olenkohan haukkassut liian ison palan kakkua. Asiat etenevät omalla painollaan ja pisteitä ropsahtelee tilille. Eräs opettajani tuumasi: "kyllä tämä nyt siltä näyttää, että täytyy valmistua tämän lukuvuoden aikana" AUTS! Pikkuruinen jysäys iski tajuntaan, en ole halunnut tätä ajatella, mutta olen ymmärtänyt, että mahdollisuus valmistumiseen olisi. Tätä mahdollisuutta olen nyt sitten makustellut alkuviikon Hämeenlinnan reissun jälkeen, kuitenkin takaportin jätän auki... Malliston ja opparin työstäminen rintarinnan voi olla turhan kova urakka, katsotaan.

Päivät siis kuluvat kouluhommia koneella naputellessa. Muotoilun tutkimuksellisuus-essee työn alla (ISO HUOKAUS!). Kun aihe ei kauheasti innosta, tekee niin kovasti mieli rönsyillä muuta. Mutta neulekoneelle ei ole juuri asiaa, ennenkuin tämä homma on hoidossa. Joten te ihanat lukijani siellä, vaikka innostutte ilmeisesti vain ihanaisista sukka- tai muista neulepäivityksistä, joudun tuottamaan pettymyksen. Muotoilija on nyt matkalla kohti juuri sitä mihin on lähdetty, muotoilijaksi.
Mutta lohdutuksesksi, haluaisitteko tirkistellä malliston alkuinnoitusta? ;)


Kiitos Aino-Maijan <3
sain tarkoitukseen juuri sopivan kirjan, johon koota innoituksen alkulähteet.


Tähän kirjaan olen koonnut alkuinspiraatiot ja tärkeimmät sanat.


Tästä alkaa suuremman työn kasaaminen, muotojen etsiminen ja materiaalin haaliminen.
No hyvin pitkälle materiaalini tulevat olemaan itsetehtyä, jopa itse kehiteltyä. Oikeastaan siitä olen hyvin ylpeä. Saanen sanoa sen ääneen? Lopputuloksia kauniista kankaista ei voi tietää, vasta kevään näytöksessä nähdään voiko niistä olla vielä ylpeä. Kovin vaikea on saada materiaali ja vaate näyttämään upealta myös lavalla, kokemattomalle siinä on ehkä suurin haaste.


Olen  taas lukenut erittäin mielenkiintoisen kirjan: Krista Launosen Luovuus lähtee käsistä, jossa kirjoitetaan ihanasti luovuuden löytämisestä, mitä erikoisemmin keinoin. Asenne ratkaisee luovuudessakin: "Maailma on jatkuvassa muutoksessa. Vastakkain ovat ulkoinen paine uudistumiseen ja ihmisen perustarve säilyttää kaikki ennallaan, vastustaa muutosta ja pyrkiä turvallisuuteen."
Lukekaa, inspiroitukaa!


Minä siirryn nyt tuttuun ja turvalliseen, ei niin kovin inspiroivaan imurointiin... Tosin hyvällä draivilla. Hämeenlinnasta sain imaistua opiskelukamuista hirmuisen energian mukaan tänne yksinäiseen pakerrukseen. Sitä olen kaivannut, vuorovaikutusta noiden luokkakavereiden kanssa. Ihmeesti keskustelut heidän kanssaan paransivat maailmaa.


6 kommenttia:

 1. Tsemppiä aherrukseen! Toivottavasti töissäsi ei tule noita koppiksia mönkimään - ainakaan kovin paljoa! Värit olet saanut poimittua "ylös" hienosti noista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tietysti olla uutta ja jännittävää lemmikit vaatteessa mukana... pistetään korvan taakse ;)

   Poista
 2. Näyttää olevan hienoja ideoita ja onkin mielenkiintoista jäädä odottelemaan valmiita tuloksia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eletään mielenkiintoisia aikoja ja toivotaan että jotain mieletöntäkin syntyisi!

   Poista
 3. Huomenta!

  Hienoa, että korennot liitelevät yhä... Niissä on jotain taikaa, herkkyyttä, salaperäisyyttä, kiehtovaa mystisyyttä.
  Arvasin sinun koukuttuvan tuohon ajatusmaailmaan korennoista. Ainakin itselle aihe ja koko eläin avautui ihan uudella tavalla, kun sen kuulin.
  Korennot muuttuivat sen kautta merkityksellisemmiksi, alitajunnakin valitsemiksi asioiksi.


  Vai paleltu varpaat Huhumarissa? Toivottavasti ei pahempaa röhää jäänyt...

  Mielenkiintoisia asioita työstät. Ymmärrän, kuinka vaikeaa on toisaalta pitää näppinsä erossa neuleiden tekemisestä. Välillä kun se teoreettinen puoli luovalle ihmiselle on puuduttavaa, jopa välteltävää. Ainakin minä tahon keksiä moisessa tilanteessa vaikka mitä korvaavia toimintoja.

  Nyt olen aamukahvini juonut, aika palata koppiin ja Reetan luokse.

  Halauksin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina, ihana huomata, että tännekkin pääset kurkistelemaan! Korennot liitävät ja ajatukset myös, niin lennokkaasti että voi-voi... Mutta noita pahuksen esseitä, ne on pakko työstää alta pois, että saa taas lähteä lentoon.

   Ja Huhumarisa kyllä hiukan kastui, ihan ommaa tyhymyyttä :D Ne köhät on jo yskitty pois.

   Poista