perjantai 20. helmikuuta 2015

Kestävää kehitystä

vaatetuotannossa
olemme joutuneet viime syksyn pohtimaan.
Tosin luokkakaverieni kanssa ajatuksemme siinä suhteessa käy yksiin: vaatteiden massatuotanto halvan työn maissa ei voi jatkua.
Yhteistyöprojektina saimme tilaisuuden suunnitella Tex Vexille tuotteita käytetyistä miesten puvuista.
Tuotteista tuli upeita.
Kun eilen kuvausolosuhteet kuvisluokassa eivät olleet kovin hulppeat... opettelin tässä aamulla hiukan photoshoppausta. Mutta koska on taas pakko siirtyä perjantain viikkosiivoukseen, laitan osan kuvista muokattuna ja osa luokkaolosuhteissa. Tähän samaiseen projektiin kuuluivat nuo Tiinan ja Minnan kietaisuliivistä otetut studiokuvat edellisessä postauksessa.


Itse olin ryhmässä, joka kokeili ja kehitti pinnanmuokkauksia ja niiden tulosta on esimerkiksi tuo huppuhuiviyhdistelmän salmiakkiruudut ja kietaisuhameen laskoksen ompelu.

Projekti, jota oli vaikea työstää, koska vanha materiaali täytyy käyttää millintarkasti, eikä sitä ollut haaskioon. Vanhaa materiaalia kuitenkin on ja sitä niin soisi käytettävän. Ongelmaksi tietenkin muodostuu tuotteen hinta, koska työmäärä on hirmuinen.

Oma liivi on vielä piirun verran vaihessa, tulette näkemään sen piakoin valmiina.


Haikein mielin lähdin hiihtolomalle Hämeenlinnasta, nimittäin reilun viikon päästä palaan sinne vain muuttaakseni kamppeet Helsinkiin.
Kouluaika Hämeenlinnassa on ohi ja aikuisopintorahakausi päättyy tähän kevääseen. Kuinka sitten opintojen käy, se hiukan hirvittääkin, mutta toiveissa silti on tutkinnon suorittaminen. Tähän asti kaikki on sujunut mutkattomasti, toivotaan, että jatkokin sujuu.

4 kommenttia:

 1. Tuo vekkihameesta on loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leenat. minustakin se on oikein hurmaava!

   Poista
 2. Mahtavia!! Ja hauskaa photoshoppailua! Mä pidän peukkuja, että jatkokin hoituu mutkitta ja saat tutkinnon kasaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, tuo photoshoppailu on ihan harjoittelua... eikä kovin viimeisteltyä :/
   Kyllä mun täytyy itsekkin uskoa siihen, että loppu jotenkin hoituu ja mies kuitenkin kannustaa kovasti, että tutkinto loppuun vaan... eikä hätistä töihin :)

   Poista