lauantai 12. huhtikuuta 2014

Hitaasti

mutta varmasti valmistuvat... nuo ryttyset pöksyt.
Tiistaina ompelin reippaasti, piti saada pöksyt valmiiksi.
Haastetta riitti rypyttämisessä ja hampaita piti kiristellä, kun rypytykset eivät millään meinanneet suopua samanmittaisiksi. Ja voihan, voihan...
Kun sain lahkeet ommeltua, huomasin riemukseni, että mulla oli kaksi oikean jalan lahjetta.
Taisi päästä muutama ruma sana.
Pohdiskelin siinä purkamisen maalimanmestaruuskisoihin valmistautumista. GRRR!
Kangas on erittäin hienoa villakangasta (Hugo Boss) ja niin samanlaista molemmin puolin... en siis erottanut nurjaa puolta vaikka niin taiten kaikki yritin merkata.
Näitä synkkääkin synkempiä viikkoja on nyt mahtunut ohjelmistoon roppakaupalla, mutta inhimillistähän tämä väärin ompelu on.

Keskiviikkoaamuna väri ja muoto-oppitunnilla saimme tehtävän, joka ilostutti eloa. WGSN:n sivuilta mieluinen väri-inspiraatio ja siitä akryyleillä sutimaan vain väripintaa. Kuva on instakramissa, jos mielitte käydä kurkkaamassa, sivupalkissa linkki instaan (elämä pikkukuvina).
Niin tosi pienestä pitää ottaa ilo irti. Impressionistisesta akryylimaalauksesta tuli ilonpilkahdus ja onnistuneesta ruotsin powerpointista: företagspresentation. Ruotsinmaikan kehut teki niin hyvää!

No kuvissa on jalassa siis nuo ryttyset pökät, naama on rytyssä kans, johtuneeko elämän kolhimisesta vaiko kirkkaasta auringon paisteesta ;) Housut eivät ole ihan valmiit; vetska puuttuu takaa ja siksi eivät ylhäältä näytä istuvan ihan presis.


 Silti aika hauskaiset housut.
 Rypytyksetkin näyttävät näin äkikseen katsottuna aika tasaisilta.
Jo ennen suunnittelua, hameen palautuksessa, lamppu syttyi päässäni, kun ope mainitsi, ettei valmiista tuotteesta ole pakko aina tulla "käyttötuote", oppimisprosessi on tärkein.
Iloitsen siitä oivalluksesta... Saatan jonain päivänä vielä kehittyä näissä hommissa.


6 kommenttia:

 1. Aika jänskät housut onkin, oliskohan tosi kivat päällä, mikä tietenkin se pääasia. Kirkkaasta valosta tietenkin johtuu tuo silmien rypystys, no vain, hauskaa loppuiltaa kuiteski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en osaa käyttömukavavuudesta sanoa...Meille muotoilijoillehan kaikki on sallittua, se epämukavuuskin ;) Täällä Hämeenlinnassa nyt hiljaista iltaa vietän, kiitos!

   Poista
 2. Onpas speciaalit housut, ei tule joka tytöllä vastaan :) Parhaitenhan sitä tahtoo virheiden kautta oppia, mikä ei ihan kaikissa tekemisissä ole mahdollista, mutta ommellessa varmasti ihan sallittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sallittua toki, mutta elämä vastustaa ja hommat tökkii, niin meinaa mennä hermot.
   Ja speciaaleista olen siinä mielessä iloinen, että osasin luoda jotain uudennäköistä, minä vanhus :)

   Poista
 3. Heips ryppynaama;-)

  Kiitos hurjasti pyörähdyksestäsi, kiva oli nähdä... Tuliaisesi pääsi heti käyttöön, toimii. Terkkuja siis suunnittelijalle ja valmistajalle.
  Kuvittelimme saman idean vielä ihanissa raikkaissa väreissä ja pidempänä.
  Olisi melkoinen kesähitti...

  Onko nuo sun housut samanlaista ryppyä takaakin, vai onko ne sieltä sileät.
  Minusta on hienoa nähdä, kuinka piirtämäsi ja suunnittelemasi kuva on valmis tuote. Toivottavasti saat matkan varrella niitä oivalluksen kiksejä milloin mistäkin, sillä niiden avulla jaksaa porskuttaa.
  Mielenkiinnolla sitä puseron valmistumista odotan. Eiköhän siinä naamarypytkin oikea;-)
  Niin ja puserossa ei voi tehdä kahta oikeaa lahetta, vaan saattaa syntyä jälleen jotain uutta ja oivaltavaa, vaikka kaksi vasenta hihaa... hihaa hihi haa haaa...

  aurinkorantuja ja munien odotusta,
  tiinalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä Tiina sielä irvistele yhtään... MURRR ;) Kerron korun suunnittelijalle terveisiä... Tosin pitkää korua taitaa olla testattu, eikä oikein toimi, koska perhoset eivät pysy nätisti vaan kääntyilevät vinksis vonksis. Luottakaa vaan muotoilijaan. Niin kiva itsekkin nähdä, että tuommoiset niistä housuista nyt tuli. Aika lailla piirrusten näköiset. Ja takapuolelta siliät... liikaa hermopaineita olis tullut lahkeen takaosan rypyistä. Olis pian pinna katkennut.

   Poista