keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Yhteistyö

Aallon opiskelijoiden kanssa on ollut jo nyt erittäin antoisaa.
Olen opetellut käyttämään taas uutta neulekonetta JBO:ta, johon olen ehkä hiukan rakastunutkin. Voi miten vaivatonta sillä on ribbien teko. Nyt olen yrittänyt googlailla löytyisikö tuollaista vanhaa konetta mulle jostakin... Ei ainakaan vielä oo tärpännyt.

Jotenkin vieläkin hämmästelen sitä suurta heittäytymistä, mihin tässä oppilaitoksessa kannustetaan... Kehittämään omaa juttua. Miksi se puuttuu meidän omasta opinahjostamme? Nyt julkaisen muutamia kuvia jotka olen napannut Hesarin sivuilta viimevuotisesta näytöksestä, että saatte hiukan näkökulmaa siihen mitä oon tekemässä. Toivon, että katsotte niitä ennakkoluulottomasti ja pohtien mitä odotuksia teillä on muodin luojista.

Minä alan osata jo katsoa näitä "teoksia" uusin silmin, juurikin muodinluojan näkökulmasta. Ei sillä, että minusta enää mitään maailman valloittajaa tulisi, mutta näistä nuorista taiteilijoista tulee. On jo tullutkin:Kuvan asukokonaisuus on Sophie Sälekarin, yhteistyössä Elina Äärelä ja Heini-Maria Hynynen (kuvat alla) valittiin Hyères Fashion Festivalin kymmenen finalistin joukkoon. 

Aika huikeiden suunnittelijoiden kanssa täällä siis työskennellään.
 Jatkan nyt pohdintoja omasta tulevaisuudestani, sillä KYLLÄ minä aion uskaltaa heittäytyä vuoden päästä omassa mallistossani. Vain ja ainoastaan siksi, että nyt minulla on siihen ainutlaatuinen mahdollisuus. Yritän ajatella vaatteita (taide)teoksina joissa tuo esille oman näkökulmani. En ajattele kaupallisuutta tai trendejä, vaan niiden luomista. Joten pyrin kaivelemaan itsestäni uusia ulottuvuuksia luomisen saralla. Voi kamaluus mitä lupauksia tänne kirjoittelen, toivottavasti pystyn vastaamaan omaan huutooni.
Vaativaa se tulee olemaan, mutta lupaan yrittää.

Hiffasitteko yhtään ajatuksiani?


10 kommenttia:

 1. Anonyymi3/18/2015

  Mukavaa lukea tuosta ilosta ja innostuksesta.������ Jaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva... riittääkö ymmärrys myös mallistoajatuksiin? ;)

   Poista
  2. Anonyymi3/20/2015

   Totta kai. Ennakkoluulottomuus kuuluu valitsemallesi tielle. On tehtävä sitä mitä sydän sanoo. J

   Poista
 2. Anonyymi3/18/2015

  Go Päivikki go, pystyt siihen kaikkeen aivan varmasti. Ihanaa lukea luovan ihmisen ajatuksia. Vai pitäisikö tämä huudella yläkertaan? Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan sinne alakertaan, kannustuksesta ja siitä, että olette osaltanne mahdollistaneet tämän kaiken haihattelun!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. ;) Innostuksen hulluus on parempaa kuin viisauden väliinpitämättömyys... vai mitä?

   Poista
 4. Tykitä ja näytä!!!!


  Kannustan ja innostan, sen minkä täältä oman kamarin nurkasta kykenen;-)

  Tuntuu hyvältä puolestasi, voin aistia sen kihelmöinnin...


  T ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta Tiina ja aistimuksista!

   Poista