sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Tunnelmat

Aamu valkenee ja auringon KAJO siivilöityy ikkunoiden läpi. (Kuva StudioC3 Tomi Neuvonen)

nousevan auringon kajosta ovat hiukan tasoittuneet, kuitenkin ihmettelen sitä kuinka koville kierroksille minäkin kiihdyin tässä ruletissa. Hämmästyttää se, että luulee kokeneensa ja jännittäneensä niin paljon tässä elämässä, ettei tällaista enää tarvitsisi. Luulo ei ole tiedon väärti!

Tästä kaikki alkaa (Kuva StudioC3 Tomi Neuvonen)
En ollut onnistunut tukkimaan itseäni yhteenkään kuvaan kunnolla, mikä harmitti siksi, että sievä ja värikäs  näytösasuni olisi ansainnut päästä edes yhteen kuvaan. Ilmeisesti nuoriso oli kuvauksellisempaa kuin tämä muori. Kyllä tuolla muutamassa kuvassa mun punapää hiukan heilahtaa, mutta niissä kuvissa vielä raksakamppeet päällä.

Meidän pukeutumistila, bagstage (Kuva StudioC3 Tomi Neuvonen)

Minä kuuluin koko projektin ajan asuste-ryhmään. Tehtävämme oli hommata täyteasut, mikä tarkoittaa asusteisiin kenkiä ja kenkiin asusteita. Kenkien täyteasut olivat joko musta body tai musta hihaton mekko, myös Kappahl sponsoroi miesten täyteasuja kenkiin. Ziolta saimme täytekengät. Sukkahousut ja sukat tulivat Nansolta. Pukeutumiseen käytettävät suojahuput ja muu hilpetööri olivat vanhojen näytösten varastoista.

Zion kenkiin tehtiin paperista pohjalliset suojaksi  ja kengänpohjat teipattiin maalarinteipillä(Kuva StudioC3 Tomi Neuvonen)
Minun varsinaiseen vastuualueeseeni kuului pukijoiden värvääminen, mikä on osoittautunut joka vuosi työlääksi projektiksi: pukijoita ei vaan kasva puiden oksilla poimittaviksi. Kymmenkunta pukijaa sain värvättyä, joista lopulta seitsämän jaksoi herätä/vaivautua paikanpäälle. Onneksi nämä seitsämän olivatkin erittäin työteliäitä, tunnollisia ja luotettavia.

Ahkerat pukijamme työssään (Kuva StudioC3 Tomi Neuvonen)
Mitenkähän muistaisin muiden ryhmien työkuvia? Lavaryhmälle kuului lavan ja katsomon hommaaminen, myös ääni, valo ja tekniikka yleensä kuuluivat heille. Malliryhmälle kuului mallien casting ja koreografiat liittyen niihin juttuihin, kävelyjärjestys ym. paljon sellaista jota shown nähnyt ihminen ei osaa kuvitellakkaan. Taisi muuten tälle ryhmälle kuulua myös meikit ja kampaukset. Markkinointi tiimi loi upean ulkoasun koko näytöksellemme ja some tiimi mainosti ahkerasti näytöstä kaikissa mahdollisissa kanavissa. International group eli vaihtarit kokosivat näyttelytilan tuotteille, jotka eivät mahtuneet näytökseen.

Näyttelytilassa oli lookbookkeja ja moodbookkeja, myös valokuvia ja meidän tuottamia asuja ja asusteita (Kuva StudioC3 Atso Arat)
Puolessa vuodessa on paiskittu hirveän paljon muutakin, kuin vain suunniteltu ja toteutettu omaa mallistoa. Sitä työmäärää ei tavallaan muut pysty näkemään. Raha sanelee pitkälle sen mitä voi ja mitä ei voi toteuttaa. Tähän työmäärään toivoisi, että meillä olisi opettajistossamme sellaista intoa käyttää suhteita ja kontakteja hyväksi, että vaatteemme huomattaisiin näytöksen jälkeenkin. Polhemin showroom on toivottavasti oikein hyvä paikka näytöksen jälkeiseen elämään, mutta tosi on se, että näen itse kovin vaikeana edustaa vaatteitani ja varsinkin niiden tekotapaa täältä Nivalasta. Täytyy yrittää usko työhönsä ja vaatteiden erottumiseen siellä rekissä.

Paljon kiitoksia kaikille onnittelijoille.
Hurjan määrän olen saanut tsemppausta tämän rutistuksen aikana.


Annukka Mäntysen paperinaruvaatteita (kuva StudioC3 Atso Arat)

Annukka Mäntysen paperinaruvaatteita, myös kengät ovat Annukan käsialaa (kuva StudioC3 Atso Arat)

Suvi Lepolan sirkusmallistoa (Kuva StudioC3 Atso Arat)

Suvin ja Sorin sirkuksen yhteistyötä (Kuva StudioC3 Atso Arat)


Laura Niemisen malliston omaperäinen mateeriaalin työstö vaatisi täysin oman tekstinsä. Esim. musta osa puvusta on jätesäkistä muokattua! (Kuva StudioC3 Atso Arat)

Tiina Varrion pukujen tiimalasi muodot luovat korsetit (Kuva StudioC3 Atso Arat)

Tiinan printtikuosi on luotu yhteistyössä taiteilija Aino Suonion kanssa (Kuva StudioC3 Atso Arat)

Tomi Haapojan saappaiden pohjat on valmistettu auton renkaasta (Kuva StudioC3 Atso Arat)

(Kuva StudioC3 Atso Arat)

Päivikki Turusen pliseerineulos ja säärystimet (Kuva StudioC3 Atso Arat)

(Kuva StudioC3 Atso Arat)

Pliseerihousut soljuivat lavalla kuin virta (mukaellen toimittaja Satu Kangas-Viljamäkeä) Yläosan suomuneuloksesta oli vaikea saada näkemystä lavalta, parempi päästä hypistelyetäisyydelle (Kuva StudioC3 Atso Arat)

Mohairneule liikkui mielettömän kauniisti lavalla, kuvaili ihan korennon lentoa ;) (Kuva StudioC3 Atso Arat)2 kommenttia:

 1. Huikeaa!!!!!
  Ihan herkistyn puolestasi, ystäväiseni.

  Anna palaa, älä luovuuttasi salaa.
  Tartu noihin uniin, nouse matkaan ja juniin.
  Löydä uudet mahdollisuudet, avaa muotoilun ovet uudet.

  Sanat, jotka ovat todeksi muuttuneet!!!!

  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin Tiina, juuri sanoin ukkokullalleni, että kesällä opparin viimeistely ja se on siinä. HÖH! Vastahan minä aloitin. Mieletön matka, mielettömiä mahdollisuuksia, muotoilun uudet ovet ovat todellakin avautuneet :)

   Poista