sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Suuria tunteita

olen käynyt läpi tämän hienon mallistoprojektin aikana.
Perhosia vatsassa oli koko viikon ja olo oli mahdottoman levoton. Jännitti ja hermostutti mielettömästi jo pelkästään pakkaaminen tiistaina, kun piti yrittää ryhdistäytyä muistamaan mitä ottaa mukaan reissuun. Keskiviikkona suuntasin päiväjunalla kohti Hämeenlinnan työleiriä, jossa osalla kamuista oli hommat vielä vähän levällään. Sovituksissa oli tullut muutoksia ja roudauksen kanssa ongelmia. Hankaluudet olivat omiaan lisäämään painetta kattilassa. Välillä meinasi palaa päreet ja taisi joltakulta hiukan kärähtääkkin. Kun kovassa paineessa tehdään töitä kuukausi kaupalla, on päivänselvää, että väsymys iskee herkimmällä hetkellä. Kuitenkin kun ollaan kolme vuotta hiottu toisiamme, niin yhteishenkeä löytyy, eikä pienistä ylilyönneistä vedetä herneitä nokkaan. Jatkettiin vaan porskutusta yhteisen päämäärän vuoksi. Muutamilla tais olla unet melko vähissä viimeisinä öinä viimetipan hommien vuoksi: painekattilassa oltiin, kirjaimellisesti!

Minä ja ihanat. Katsokaa mitä olen oppinut: vyölaukussa tärkein omaisuus ;)

Perjantaiaamuna oli mieli niin herkkänä, että bussimatkalla Kaapelitehtaalle tyrskähdin itkemään, kun Jere-veli laittoi tsemppiviestiä facebookin kautta. Mutta kaapelitehtaalle päästyäni en enää kerinnyt puhelinta vilkuilla, roudaushommat odottivat. Puoleenpäivään asti paiskittiin töitä tosissaan, että saatiin kamppeet paikalleen ja sitten kärsi pitää lounastaukoa.
Merikaapelihalli oli näytöspaikaksi ihanteellinen: iso ja avara yhtenäinen tila, josta rakennettiin catwalk, bagstage ja näyttelytila. Ja kyllähän se hulppea tila haukkasi ison ison meidän budjetista, jos olis paljon rahaa, niin kyllähän näytökseen saisi paljon konkreettisesti esimerkiksi istumapaikkoja. Budjetti ylitettiin ja pakkasen puolelle jäätiin. Paljon ihmiset kyselevät miten meni... se riippuu mistä näkökulmasta katsoo. Tuntemukset kirjoittelin fb:ssä lauantaina aamuyöstä näin: "Ei oikein osaa sanoin kuvailla sitä tunnetta, kun näkee omien käsiensä jäljen liikkuvan lavalla kauniimmin kuin oli uskaltanut odottaa. Pliseerit soljuivat juurikin niinkuin virtaava vesi, näky oli häkellyttävä. Moni hämmästeli ihastuksissaan ja paras oli, kun joku totesi, että piti miettiä mitä täällä tapahtuu! Lieveilmiönä nyt jälkikäteen öinen ankara jysäri, joka on varmaan seuraus hirmuisesta jännittämisestä." Kenraalissa saatoin nähdä kuinka vaatteeni liikkuivat lavalla ja se hetki oli täynnä ihastusta ja onnistumisen tunnetta. Kyyneliltä ei voinut välttyä. Täydellinen onnistumisen tunne. Sitä oli kannattanut hermoilla ja jännittää maha kuralla. Kauniit mallini saivat asuni näyttämään lavalla hämmästyttävän onnistuneilta. Tosin onnistumisen tunteita tuli jo asuja kuvatessa Jennin kanssa, jo silloin näin pliseerauksen kauniin liikkeen ja mohairin keveyden. Kun Jenni totesi toppi-housu yhdistelmästä, että tuntee itsensä merenneidoksi, onnistumisen tunne oli todella liikuttava.

Takki on nyt vähän tyhjänä, jos tämä nälkäisimmille riittäisi. Kuvia toivottavasti näytöksestä saan joskus tulevaisuudessa ja videotakin varmaankin editoinnin jälkeen. Insta-tililläni kannattaa käydä ja sieltä hästägit kajo ja hamk, niistä löytyy videoklippejä. Tykkäilkää!
6 kommenttia:

 1. Voi, miten ihanaa! Kauniita. Voin vain kuvitella millainen tunnelataus Kaapelilla oli.
  Aloin seurata Insta-tiliäsi :).
  Onnea kovasti täydellisestä onnistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia Ninnu! Niin paljon eläneenä ja kokeneena, en osannut kuvitella millaista tunteiden vuoristorataa kiidetään, hyvä näin. Onnellisena ja yhtä täyttymyksen tunnetta rikkaampana.

   Poista
 2. Huikeita! Voin kuvitella ainakin osan kokemastasi tunnelatauksesta....

  Tiina ;-)

  VastaaPoista
 3. Olit suunnitellut ja toteuttanut todella upeat ja persoonalliset asut! Olen sinusta tosi ylpeä :) Olit myös itse sievä kuin karamelli omassa asussasi ja mageissa kengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh-heh... Karamelli kiittää systeriä mukana olosta, varmasti oli uusi mielenkiintoinen elämys!

   Poista