perjantai 5. joulukuuta 2014

Äärestä laitaan

mennään nyt tunteiden vuoristoradalla.
Olen tuntenut hirvittävää turhautumista kouluttautumista kohtaan, johtuen epäoikeudenmukaisista ryhmätyöprojekteista. Toisaalta olen sitten yrittänyt keskittyä omiin hommiin ja pyrkinyt auttamaan niitä, jotka ovat olleet pulassa hirvittävän työtaakan alla.


Pienen kriisinpoikasenkin aiheutti pohdinta siitä mitä valintoja on elämässään tehnyt kotipaikkakunnan suhteen. Tämä kriisi lähti hops-keskustelusta ja argumentista: "lähdetäänkö nyt siitä, että Nivala pysyy Nivalana tuli mahdollisuuksia mitä hyvänsä..." siitähän se on lähdettävä. Tämä sai aikaan synkkämielisen pohdinnan siitä olenko tehnyt vääriä valintoja. Kuitenkin valitsisin vieläkin tämän maailman ihanimman ison perheen ja tämän saman paikan kodillemme.
Harmitti ehkä vain se, että työmahdollisuudet keskittyvät niin paljon eteläsuomeen.
Tällainen seikka taas syö motivaatiota opiskella...
Jos ainoa työmahdollisuus muotoilijalle on täällä postinjako, niin... niin...
Jatketaan nyt opiskelua kuitenkin, vaikka harmaita hiuksia aiheuttaa sekin, että opiskelun rahoitus loppuu keväällä ja ilman rahaa on hiukan hankala asua Hämeenlinnassa saati sitten kulkea siellä.
Onnekseni ja joulumielen tuojaksi kuitenkin tuli tämänviikkoinen kuvallisen ja plastisen palaute, joka niin hiveli itsetuntoa. Olin kehittynyt kurssin aikana  ja sen huomasin itsekkin. Ensimmäinen viitonen kuvallisista sai tunteet myllertämään ja kyyneleen silmäkulmaan.
Positiivinen palaute, se minua kantaa enemmän kuin piiskurointi ja moite. Kokemusta nyt on molemmista.


Sainpa valmiiksi yhden junaneulomuksenkin.
Jämälangat  yhdistyivät talvitaivaan väreiksi missooni-tyyppiseksi hamoseksi.
Sievä hamonen joulunalustilaisuuksiin.
8 kommenttia:

 1. Toivottavasti löytyy kanava, jonka kautta voit toteuttaa taitojasi, vaikka et ruuhkasuomessa asustakaan. Hankalaa on koulua perheellisen käydä ilman tuloja, joten pohdittavaa piisaa. Hyvännäköisen hamosen olet taas toteuttanut. Hyvää itsenäisyyspäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Pirkko! Kai se on vaan jatkossakin luotettava siihen, että kaikki järjestyy... jos ei nii soon sitten tarkotettu.

   Poista
 2. Kyllä kaikilla asioilla on tapana selkiintyä, älä toivoasi heitä! Etelä-suomalaisille asuttu Eurooppa loppuu kehä kolmoseen ja sen jälkeen kaikki on yhtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minä toivoani heitä, Leena, vaikka välillä märehdin ja murehdin. Ei ne ihan kehä kolmoseen rajoitu nuo työmahdollisuudet... mutta eivät yllä tännekkään asti ;)

   Poista
 3. Toivon niin, että asiat järjestyvät, työ löytää muotonsa, sinä tapasi tehdä. Onnea positiivisesta palautteesta, sillä on ihan mieletön voima!! Kaunis hamonen, ihana tyttönen kivellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän asiat jollainlailla järjestyvät, uskotaan niin, että positiivisuus kantaa. Näin loppuvuodesta mietteet tahtoo mennä miinukselle, mutta naamakirjassa jako joka kertoo myös syksyn yhdestä projektista. Toivottavasti saan vielä siitä päivitellä...

   Poista
 4. Anonyymi12/12/2014

  Voi kuules Päivikki, nyt on nykaika ja netti ja KAIKKI :-) Eikö se niin vanaha sananlasku sano: hyvä kello kauas kuuluu= asiakkaat tulee kyllä kauempaakin. Muuten on hiukkasen samoja fiiliksiä- välillä. Yliopistoura onkin kivikkoinen...välillä voi kompastua.

  Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kun on kanssa kompuroijia! Tsempataan toinen toisiamme, että pysyttäis ainakin aika ajoin pystyssä ;)

   Poista